Програми, с които работим в IT Знайко

IT Знайко – твоето успешно начало

IT Знайко е основан с идеята за иновативно и модерно образование, насочено към малките ученици. Използвайки модела “учене чрез правене” във всички наши инициативи, целим да представим пред тях, че информационните технологии освен за свободни игри могат да подпомогнат ученето и то да бъде също толкова леко и забавно, както и самата игрова дейност.

Каква е нашата мисия?

   Мисията на състезанието и лагер-школите е да насърчи самоизявата на децата; да ги стимулира да използват своите знания и умения при реализацията на практически проекти; да насърчи социализацията и комуникацията; да подкрепи социалното, емоционалното и културното развитие на всеки един от участниците; да подпомага личностното развитие и да повиши потенциала на подрстващите.

Създаване

IT Знайко е създаден през 2009 година като в началото се реализират само състезания за ученици от 1. до 4 клас. С всяка следваща година, участниците се увеличават, както и екипът ни.

Развитие

Не след дълго, възрастовата граница за състезаващите се увеличава до ученици до 9 клас и през 2011 година поставяме началото и на лагер-школите.

Занапред

Гордеем се с това, че сме обучили стотици деца и сме им показали различна употреба на дигиталните технологии и на хилядите деца, които сме докоснали със състезанията.

Каква е нашата цел?

Целта на състезанията и лагерите е да свърже и запознае деца от различни краища на България; да създаде общност от учители, които имат желанието да използват иновативни методи на обучение в своите класни стаи. Всичко, което създаваме, цели да покаже, че дигиталните технологии могат да осъвременят образованието и да го развият.

👩 Горди сме да обявим, че в IT Знайко Състезание са се включили над 2000 деца.

🎓 и над 75 училища от почти цяла България.

IT Знайко Карта на училища
IT Знайко Карта на училища

училища от цяла България

участници в IT Знайко Състезание

години успешна организация

За всеки по нещо

Състезания

Имаш компютърни умения? Креативен си? Искаш да тестваш своите знания и способности? Обичаш да предизвикваш себе си? Тогава ти предлагаме да се включиш в IT Знайко Състезание и да покажеш на всички на какво си способен!

Лагер-школи

Какво ще правиш това лято? Всяко е лято е нова история, затова направи своята уникална. Ела на лагер IT Знайко и срещни много нови приятели, придобий нови компютърни умения и се забавлявай с нашия голям екип аниматори.

Медиите за IT Знайко

Медиите за IT Знайко
IT Знайко Лого

Лагер-школи и състезания по информационни технологии за деца от 1-ви до 9-ти клас